ó
 
  • Logo
  • Logo
  • Logo
  • Logo
  • Logo
 


                                                              lavina jeladó-vevő

Érdekes kanadai teszt lavina jeladó-vevő készülékekről. Ha még nem tudod milyet vegyél, ez biztosan hasznos lesz számodra.


Canadai Tranceiver test 2014


A tesztet a Canadian Ski Patrol és a Canadian Ski Guide Association részvételével készítették.


                                                     lavina jeladó-vevő

 

Teszt feltételek:
Elásott készülékek: 5 készülékből 2 db volt véletlenszerűen aktiválva
Szimulált lavina: 50m x 30m hómező
Helyszín: Manning Park Resort, British Columbia, Kanada


Tesztelő csapat:
A tesztet amatőr résztvevőkkel végezték (Mennonite Educational Institute in Abbotsford, British Columbia, Kanada), akiket előtte kiképeztek a lavina jeladó-vevő készülékek használatára.


Eredmény és az író következtetése:
lavina jeladó-vevőA diákok teszteredménye (amatőr résztvevők) számottevően jobb volt azokkal a készülékekkel, amik lavina jeladó-vevőjól kezelhető „zászlózó rendszerrel” rendelkeztek. (Ezek a készülékek a megjelölt jelforrást kizárják a további keresésből.) A diákok egyértelműen kijelentették, hogy az ilyen funkcióval ellátott készülékekkel sokkal stresszmentesebb és gyorsabb volt a munka. Amikor megkérdezték tőlük, hogy melyiket választanák, a döntő többség az Ortovox S1 vagy Ortovox 3+ modellel dolgozott volna legszívesebben a használat egyszerűsége és a már megtalált személyek keresésből való kizárhatósága miatt. Különösen tetszett nekik az Ortovox S1 és 3+ képernyője, mert láthatták rajta, hogy van-e még célszemély a területen és ha igen, akkor mennyi. Az alábbi táblázat is mutatja, hogy preferenciájuk az ezzel a két készülékkel elért rövid keresési időkön meg is mutatkozott.                                                 lavina jeladó-vevő

 


Nézd meg biztonsági felszereléseink teljes kínálatát itt!