ó
 
  • Logo
  • Logo
  • Logo
  • Logo
  • Logo
 


Inook hótalpak


 

 

Inook márkabolt: Sarkcsillag Sport bolt
 

1034 Budapest, Bécsi út 112/B.

06-20-4902771

 Nyitva tartás:

hétfő - péntek: 10-19 óra

szombat: 10-13 óra


 

  • túrasí szakbolt és szerviz: botok, túrakötések, fókák, lécek

  • sífutó felszerelések: botok, kesztyű, használt felszerelés

  • hótalpak széles választékban, hótalpbérlés

  • Suunto szaktanácsadás, szerviz és garanciális ügyintézés, valamint széles termékválaszték

  • minden a nordic walkinghoz: szerviz, botok, alkatrészek, ruházat, kesztyűk


Inook OX1 hótalp-Sarkcsillag SportInook OX1

férfi és női modell

Árat itt találsz!


Az egyik legkedveltebb modell.
Inook Odyssey hótalp - Sarkcsillag Sport bolt
Inook Odyssey

férfi modell

Árat itt találsz!

 Inook Odalyss hótalp - Sarkcsillag Sport bolt

Inook Odalys

női modell

Árat itt találsz!

Inook Expert hótalp-Sarkcsillag sportInook Expert

férfi modell

Árat itt találsz!Inook RXm hótalp - Sarkcsillag Sport boltInook RXM

férfi modell

Árat itt találsz!

 


Inook RXl hótalp - Sarkcsillag Sport boltInook RXL

női modell

Árat itt találsz!
Inook VXl hótalp - Sarkcsillag Sport bolt

Inook VXL (a barna színű)

 női modell

 Árat itt találsz!

Inook Futura hótalp - Sarkcsillag Sport bolt
Inook Futura


gyerek modell

Árat itt találsz!
 


Inook Freestep hótalp - Sarkcsillag Sport bolt


Inook Freestep

 

unisex modell

Árat itt találsz!Miért Inook?

Inook Odyssey hótalp - Sarkcsillag Sport boltAz Inook hótalpak a legnagyobb kalandok esetén is biztonságos és kényelmes kísérőid lesznek a legszélsőségesebb körülmények között is. A 15 éves francia cégnek elég ideje volt tapasztalatokat gyűjtenie. Arról nem is beszélve, hogy a franciák Európa egyik legnagyobb  hótalpas nemzete napjainkban, mondhatjuk akár, hogy téli nemzeti sportjuk a hótalpazás. Hát ki gyártson jó hótalpakat, ha nem ők?


Csakúgy, ahogy a Gecko fókáról is, az Inook hótalpakról is elmondhatjuk, hogy az elmúlt immár 4 év saját tapasztalata és a vásárlói, valamint bérlői visszajelzések alapján kijelenthetjük, hogy a mai magyar hótalpas piac talán legjobb választásáról van szó. Több évi munkánk idén látszik beérni, mivel alig indult el a szezon és máris az előző évek mennyiségének többszörösére jeleztek igényt vásárlóink és partnereink.


Az elmúlt években a hótalpas túravezetők kedvencévé vált az Inook, mert kiállta mind a bérlés darálóját, mind a legextrémebb időjárási körülményeket is, ahol más márkák már törtek, szakadtak.

Aki nem hiszi, járjon utána, vásárlás előtt bérlejen tőlünk és tesztelje az Inook tudását és minőségét, nem fog csalódni.Inook Odalyss hótalp - Sarkcsillag Sport bolt


De érdemes hozzánk benézni  a Sarkcsillag Sport boltba mindenképpen, mert ott élőben megtekinthető az összes modell, illetve szóban, hótalppal a kézben lehet mindent megtudni a hótalpakról általában és az Inookról speciálisan is. Gyere, kérdezz, szaktanácsadással várunk.Érdekel az akciós Inook kínálatunk? Gördíts lejjebb!Viselete valódi szenvedélyt nyújt…

 

Jean-Claude Bibollet évtizedek óta szenvedélyesen rajong a hegyek és a hótalpas túrák iránt, ezért folyamatosan újabb és újabb ötletekkel áll elő a jobb teljesítmény érdekében. Jean-Claude Bibollet több mint 30 évvel ezelőtt az első volt azok között, akik új technológiákat alkalmaztak a hótalpak gyártásában, annak érdekében, hogy a gyakorlatban sokkal könnyebb és kényelmesebb eszközök legyenek.Jean, mint az Inook márka alapítója, már  több mint 15 éve lelkes tagja a csapatnak, akik elszántan hisznek ennek a gyönyörű sportnak a terjesztésében és fejlődésében.

 

Inook RXm hótalp - Sarkcsillag Sport boltMiért válasszuk az INOOK hótalpakat?

Azért, hogy teljes biztonsággal tudjunk közlekedni a havas tájakon

 

Biztonságosan állhatunk a lábunkon az Inook hótalpak stabil, 3 dimenziós vázának és a talpon elhelyezett karmoknak köszönhetően. A hótalp és a láb összehangoltan és kontroll alatt mozog a megfelelő irányban.

 

 

 

Az Inook előnyei:


A következő lista azokat a tulajdonságokat írja le, amelyek az összes Inook hótalpon megtalálhatóak (kivétel a gyermek modelleket).

Az Inook hótalpak egyedi teljesítménye a folyamatos innováció és a számos saját szabadalomból ered.

  

 

A „perimetrikus” koncepció(OX1 és OX1w modelleknél)

. A dupla rácsszerkezet előnye az, hogy belemarkol a hótakaróba és így lehetővé teszi a biztonságos oldalirányú közlekedést a hegy oldalában, rézsűhaladást.

 

Wing (szárny) koncepció (összes modell)

A hálószerű váz összepréseli a havat a hótalp alatt, és a lehető legjobban tartja a lépés magasságát.

 

Automatikus sarokrögzítő és -emelő (az összes modell kivéve a Futura és Junior)

Az első automatikus sarokrögzítős modell a piacon. AGS Auto Gliding Step System. A sarok pozícióját úgy lehet változtatni, hogy közben nem kell lehajolnunk. A túrabot hegyének segítségével a platni rögzíthető- oldható vagy felfelé haladáskor sarokemelőként használható.

   

Rögzítés (mindegyik modell kivéve a Futura és a Junior):

A rögzítés még kesztyűben is rendkívül egyszerű (mérethez igazítás esetén nem kell ki-be lépni a hótalpból)

 
 

Steel-Spike: acél szög (összes modell)

.

Az acél kampók 3 irányba néznek ezért felfelé, lefelé és keresztirányban is sokkal hatékonyabb fogást biztosít az eszköz. A szögek kicsik, ezért a hó nem fagy oda és ezáltal nem ragad meg a hótalp aljában.

 

A váz mérete:

A váz méretét úgy tervezték, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsa a havon való közlekedésben, ugyanakkor könnyű legyen. Terhelhetőségtől függően többféle méret.

 

Az orrterelő (összes modell)

A Inook hótalpakat úgy tervezték, hogy könnyen csússzon a havon előrelépéskor. A hótalp elején elhelyezkedő terelőnek köszönhetően az eszköz nem gyűjti össze maga előtt a havat, és nem süllyed a hófelszín alá. A terelő súlya kiváló egyensúlyt biztosít az eszköz első és hátsó része között.

   

-40 °C –ig tesztelve

 

 

 

Kérdés egy francia túravezetőhöz:


Szia! Ha jól tudom közel 10 éve vezetsz hótalpas túrákat főként az Alpok középső részében, elsősorban Tirolbam, Baveriában és a Dolomitokban. Az egyre népszerűbb sport következtében gyakran kerülsz kapcsolatba olyan kollégákkal, illetve vendégekkel, akik különböző hótalpakat használnak. Mit gondolsz erről?A túravezető válasza:


Franciaországban a hótalpazás az utóbbi 20-30 évben egyre népszerűbb tevékenységgé nőtte ki magát. A szintetikus és műanyagból készült hótalpak úgy lettek kitalálva, hogy teljesen mértékben megfeleljenek a hegymászók, túrázók, kirándulók igényeinek.

A hótalpazás közben az eszköznek különböző akadályokat kell leküzdenie, úgy mint az oldalirányú, felfelé és lefelé való közlekedés. Ezért van az, hogy egy merev alap helyezkedik el a hótalp alján. Ennek következtében a láb egyenesen marad, így a hótalp és a láb összehangoltan mozog a haladás irányában, ha ez nem lenne így a sarok lecsúszna.

Az Alpok többi országában a (elsősorban Svájc és Olaszország) a hótalpazás iránti érdeklődés (habár mérsékeltebb formában) az utóbbi pár évben kezdett egyre nagyobb lenni. Az amerikai márkák (pl.Tubbs és más cégek) elsősorban azokban az európai országokban (piacokon) terjedtek el ahol a hótalpazás nem rendelkezik nagyobb múlttal. A hegyivezetők, túrázók és hegymászók csak 4-5 éve eszméltek rá, hogy az alumíniumból készült hótalpaknak milyen hátrányai vannak. A hótalp alján elhelyezkedő széles szögek magabiztosságot sugároznak, ám a valóságban a fémből készült eszközhöz túl könnyen odatapad a hó, ezáltal a hótalp veszít hatékonyságából, mert nem tud megkapaszkodni a hegyen és elcsúszunk vele.

Nem olyan régen újra kipróbáltam ezeket az alumínium hótalpakat, de a tapasztalatom ugyanaz volt, mint korábban. A szögekre ráfagyott a hó és többször majdnem előre estem…

Remélem sikerült megértetnem, hogy az Inook hótalpak olyan teljesítményt nyújtanak, amely minden igényemet kielégít és fontosak számomra. Évek óta vezetek túrákat különböző cégeknél ahol néhányuknak TSL készlete van, így minden héten két különböző márkát látok ugyanolyan körülmények között. Nem szeretnék belemenni a negatív részletekbe, ezért inkább azokról az előnyökről beszélnék, amelyeket az Inooknál fedeztem fel.

Ezeket a hótalpakat rendkívül könnyű használni, szinte bármilyen lábmérethez állítható és mindezt úgy, hogy nem kell levenni a kesztyűnket!! Fontosnak tartom megemlíteni az automatikus sarokemelőt-sarokrögzítőt, amely egyszerűen kezelhető, hiszen csak a sarkunknál kell lenyomni a csatot túrabotunk segítségével anélkül, hogy lehajolnánk, vagy megerőltetnék magunkat, izomhúzódást vagy egyensúlyvesztést szenvednénk. Az Inook termékek másik előnye, hogy rendkívül erősek, a saját modellem már 5 éve meg van, pedig heti több túrát vezetek.

Nagyon szeretem azt az érzést, ahogy szinte „végigsiklom” vele a havon, akár mély, friss hóban is, és az érzés annak köszönhető, hogy az eszköz eleje élben végződik. A mozgás egyszerűen könnyű és természetes!!

A 3D formájú váznak két előnye van: a hó nem ragad oda a váz aljára, ugyanakkor olyan sűrű mint egy háló, tehát stabilan tudunk vele állni a talajon, és megakadályozza, hogy oldalra csússzunk és kiváló nyomot hagy a mögöttünk haladóknak is.

Néha előfordul, hogy kölcsönadom a hótalpamat néhány német kollégámnak, akik inkább az alumíniumból készült márkákat használják. A visszajelzés mindig pozitív, mert szerintük nagyon stabil ugyanakkor könnyű hótalpról van szó. Többször fordult már elő, hogy frissíteni kellett a készletemet, no nem azért mert csődöt mondtak, hanem azért mert nem kaptam őket vissza, megtetszettek a felhasználóknak.

     

Az egyszerű ötletek mindig a legjobbak, még akkor is ha a megvalósításhoz komoly fejlesztések szükségesek.